На сесията на ОбС в четвъртък: Внасят предложения за промяна на цените на тролеите и на маршрутните разписания в градския транспорт

STZAGORA.NET
54 точки съдържа проектът за дневен ред на 12-то редовно заседание на Общински съвет Стара Загора, което ще се проведе на 26 юли 2012 година от 9.00 часа в зала “П.Р.Славейков” на общината. Последната точка включва питания на общинските съветници.

Сесията ще започне с информация за изпълнението на бюджета на общината за първото полугодие. Старейшините ще обсъдят и създаването на ново звено „Управление на гори” във функция „Икономически дейности и услуги”. Дневният ред включва още предложения за създаване на временна комисия за изготвяне на предложение за промяна на Правилника за организацията и дейността на ОбС Стара Загора, предложение за преобразуване на спортно училище „Тодор Каблешков”, предоставяне на средства за съфинансиране възстановяването на лекоатлетическата писта на стадион „Берое”, финансиране на маломерни паралелки в общинските училища към Община Стара Загора за учебната 2012/2013 г.

Извън предварително обявения дневен ред на сесията ще бъдат внесени и три допълнителни предложения. По докладна записка на управителя на общинското търговско дружество „Тролейбусни превози” ЕООД Димитър Авджиев ще бъде внесен проект за решение за увеличаване на цената на билетите в градския тролейбусен транспорт на 1 лев, считано от 1 септември 2012 г. Ще бъде разгледано предложение и за закриване на маршрутни разписания на някои от автобусните линии до селата Плоска могила, Змейово, Самуилово и др., както и промяна в маршрута на движение на някои автобусни линии до Старозагорските бани и Змейово.

На старейшините ще бъде предложено и правото на билет за пътуване на пенсионери и хора с над 70 на сто инвалидност, които ползват 70% намаление на стойността на редовната цена във вътрешноградския транспорт, да се доказва с годишна карта от 5.00 лв., а не 10 лв., както беше досега.
*gerb

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн