Гигантската пейка от Димитровград идва на гости на Парк-мола в Стара Загора

STZAGORA.NET

Гигатската пейка от Димитровград. Снимка Dimitrovgrad4u.com

Огромна пейка, с размери 6 метра и височина 2,40 метра, пристига на 28-ми юли от Димитровград в старозагорския Парк-мол. Пейката бе изработена миналата година и се превърна в една от съвременните емблеми на съседния град.

Голямата пейка ще бъде изложена пред Парк-мола един месец, за да бъде част от кампанията за популяризиране на димитровградската община като културно- историческа и туристическа дестинация. В допълнение – размерът на пейката съответства на размера на разпродажбите, които текат в Парк-мола през август, тоест – гигантски!

Гостите ще могат да се снимат за спомен на пейката, като за целта специална стълбичка ще им помага да се озоват на огромната седалка, която побира поне десетима души.

Кметът на Димитровград ще бъде почетен гост на официалното представяне на пейката и гостуващата фотоизложбата “Четирите годишни времена” на 28 юли. Изложбата е съставена от авторски творби, събрани след специално проведен конкурс. В работите си фотографите са се постарали да усетят същината и духа Димитровград, да запечатат кадри от неговото ежедневие чрез обективите и го представят в различните годишни сезони. С тази инициатива организаторите на конкурса, (община Димитровград и Художествена галерия „Петко Чурчулиев”) си поставят за цел градът да остане за поколенията, а и в спомените на тези, които са били негови гости. В конкурса са взели участие 47 автори с 849 снимки, а жури, съставено от професионални фотографи, преподаватели в София и Пловдив, е номинирало 70 от тях.

Пред старозагорци ще се изяват и танцьорите от балетен танцов център “Галаксико”, които спечелиха популярност на национално и международно ниво с оригиналната си хореография.

“Ние винаги сме смятали, че задачата на един търговски център не е само да предлага отлични условия за пазаруване и забавление, но той трябва да има и социална функция. Радваме се, че благодарение на доброто сътрудничество с община Димитровград може да предложим на клиентите тези интересни прояви” – споделя Милуш Самуилов, мениджър на Парк-мола.
*gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн