Френски орден за български филм, посветен на музата на Яворов

STZAGORA.NET
С орден на Асоциацията на артистите и поетите-франкофони във Франция беше отличен българският документален филм “Тя мина. Мина”. Това съобщи на пресконференция председателят на Фондация „Яворов” Тодор Иванов. Отличието и почетна грамота от кмета на Етел, провинция Бретан, са за приноса на филма и създалия го творчески екип за развитие на франкофонството.

Филмът беше представен по време на петото издание на Артфестивала на асоциацията на артистите и поети–франкофони във Франция. Той е дело на режисьора Уляна Матева, сценариста Румяна Лечева и оператора Светлозар Недев.

През тази есен “Тя мина. Мина” ще бъде представен в 25-те най-големи френски града, в които има офиси на асоциацията. През октомври филмът ще гостува в Париж, където ще има премиери в Монмартър и Булонбианкур, предградието на френската столица, където се намира гробът на Яворовата муза.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн