Адв.Илчо Илев от “Лихварите”: Дал съм 1000 заема, 70% от тях са върнати навреме

STZAGORA.NET

Главният обвиняем от групата на “Лихварите” адв.Илчо Илев се яви днес пред медиите в Стара Загора заедно с две представителки на инициативния комитет в негова защита – Галина Стоянова и Таня Тодорова.

“Целта ни е да бъде даден отговор на лъжите, които се тиражират по адрес на г-н Илев, а и да бъде запознат с истината министърът на вътрешните работи, който е подведен от нападащото адвоката НПО “Справедливост за хората”. Адв.Илев е човек работещ, създал е работни места (в момента във фирмите му – небанкова финансова институция и две заложни къщи – работят 10-15 души, а преди време заедно с агенциите за недвижими имоти под негово управление са достигали до 45), плаща си данъците към държавата (170 000 лева за миналата година), а го атакуват хора, сред които има и такива с по 4 влезли в сила присъди за източване на ДДС”, обясни Галина Стоянова (в средата на снимката).

“Работил съм винаги с индивидуално определяна лихва – според исканата сума и срока за връщането й. От около 1000 дадени заема в срок са върнати около 70%” – каза адв.Илев. В момента той имал дадени около 1 млн. лв. заеми. Средствата му са от банкови кредити (последният – 120 000 евро, е взел с лихва 19.8%), а самият той кредитира хора на зор, които нямат време да чакат банков заем или не могат да го гарантират, с годишна лихва от 36%. Длъжник, който вземел от него пари без ипотека, е подписвал запис на заповед в полза на майка му или на брат му. Ако заемът не бъде върнат с лихвата, е издаван изпълнителен лист срещу просрочилия. Изпълнителните дела са водени и в Хасково, и в други градове – според местоживеенето на длъжника. “Нямахме интерес да се стига до съдия-изпълнител, затова поощрявахме издължаването на дадения заем с опрощаването на месечни вноски”, разказа Илев.
*enl

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн