Фитнесът на Аязмото изпревари пусковия срок

STZAGORA.NET
Старозагорци изпревариха официалното откриване на фитнес-площадката на открито на върха на Аязмото. По заданието на инвеститора “Мини Марица-изток” ЕАД, фирмата-изпълнител “Спорт парк фитнес – България” ООД би следвало да предаде обекта за ползване 40 дни след първата копка, която беше направена на 2 юли 2012 г. от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и изпълнителния директор на Мините инж. Евгени Стойков.

След усилената работа на “Спорт парк фитнес” болшинството от уредите вече са монтирани и масово, денонощно ползвани от спортуващите граждани.

Очаква се официалното откриване на новото атрактивно място да стане на 20 или 21 юли т.г.

18-те комбинирани уреда, лостове и успоредки са от най-високия клас за фитнес-оборудване. Сред тях са тренажор за стягане на ханша, велоергометър и степер, тренажори за набирания, за разтягане на бедра, за изтласкване, за развитие на бедрените мускули, за стягане на коремните мускули, тренажор за стречинг и др. Детският комбиниран уред включва тренажори за ханша и бедрата, велоергометър, степер и двоен крос-тренажор.

Достъпът до фитнес-площадката е свободен и безплатен. За по-висока безопасност уредите ще са монтирани върху ударопоглъщаща каучукова настилка. Вместо инструктори, ще има указателни табели, които включват и мерки за безопасност.

В следващите няколко дни ще се оформят алеи, зелени площи с храсти, иглолистни и широколистни дървета, ще се поставят пейки, кошчета за отпадъци и осветителни тела.

Най-голямата и най-модерна площадка в България и на Балканите с уреди за фитнес на открито е ценна придобивка за Стара Загора и голяма стъпка в развитието на масовия спорт.

Следващата крачка на Живко Тодоров в изпълнение на дългосрочната си визия за развитието на масовия спорт е изграждането на площадка за футбол на малки вратички с трибуни зад сградата на Български поща. В момента се изготвя проектът, като инвестицията е за около 200 000 лв. Реновирането на цялото пространство ще включва и детска площадка за стрийт-фитнес. Съществуващата в момента ролерна площадка е опасна за ползване и не отговаря на никакви изисквания. На нейно място ще бъде построено баскетболно игрище. За скейтърите и любителите на екстремни изживявания също ще бъде помислено през следващите месеци, като целта е те да се радват на атрактивни и безопасни съоръжения.

Росица РАНЧЕВА
*enl

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн