48 милиона лева укрити данъци разкриха инспекторите от НАП Стара Загора

STZAGORA.NET
От началото на 2012г. са приключили 292 ревизии, в резултат на които са предотвратени данъчни и осигурителни измами за 48 милиона лева. При 92% от ревизираните фирми са установени укрити данъци и осигуровки, а допълнителните разкрития са с 20 милиона повече, сравнени със същия период на 2011 г. В хода на ревизионните производства са връчени и 413 наказателни постановления за 14 милиона лева.

По разпореждане на прокуратурата са извършени и приключени 5 ревизии, в резултат на които са установени укрити данъци за над 2.7 милиона лева.

42.2 милиона лева е недекларираният и неначислен данък добавена стойност (ДДС), установен от инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора от началото на годината. “Спестеният” корпоративен данък е в размер на 3.8 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 64 ревизии са с допълнително установени задължения в размер над 28 милиона лева. 11 земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3.9 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисков бранш строителство. 27 от ревизираните фирми са укрили данъци за 1.9 милиона лева. За същият период търговци от други браншове са нанесли щети на бюджета за над 10 милиона лева от „спестен” данък добавена стойност.

Към момента продължава активната селекция и наблюдение над фирми от рисковите браншове. С действията си и предприеманите мерки органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами.
*enl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн