Френският червен кръст гостува на Стара Загора

STZAGORA.NET

Стефка Абаджиева

“В рамките на двустранното партньорство между Българския червен кръст (БЧК) и Френския червен кръст (ФЧК), в периода 18-20 юли в Стара Загора ще пристигне френска делегация, водена от г-н Арман Перего – президент на ФЧК, и Алзас Лорен, Национален администратор и член на Националното бюро на ФЧК”, информира Стефка Абаджиева, директор на Областния съвет на БЧК – Стара Загора.

В състава на делегацията са включени Ролан Рийс – кмет на град Страсбург, ръководители и дейци на ФЧК.

За среща с гостите на 19 юли в Стара Загора пристигат председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов.

Програмата за посещението на френската делегация включва среща с националното и областното ръководство на БЧК и среща с кмета на областния град Живко Тодоров.

Делегацията ще посети здравни и социални заведения в Стара Загора, които са били бенефициенти на съвместната хуманитарна мисия до момента, както и седалището и обекти на Червения кръст в Стара Загора. Гостите ще се запознаят с опита и резултатите от внедрени добри практики, научени в Страсбург. По време на визитата членовете на двете червенокръстки организации ще обсъдят теми и идеи за сътрудничество от взаимен интерес.

На 19 юли от 16:30 часа е предвидена конференция с журналисти от Стара Загора, в Зала 2 на Община Стара Загора.

Партньорството между двете структури започва през зимата на далечната 1997 г., когато пристига първото дарение – линейка от Страсбург за болницата в Стара Загора. Следват общо 25 хуманитарни пратки. Финансирани са дейности и проекти, като основни бенефициенти на хуманитарната мисия на ФЧК в Стара Загора са болница “Проф.д-р Ст. Киркович”, детски заведения на територията на Стара Загора и региона, както и граждани и семейства в тежко социално положение.

Алекс БОЕВА
*enl

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн