286 920 къса цигари и 65 кг насипен тютюн са иззети при акция на служители от ОДМВР Стара Загора

STZAGORA.NET
На 11 юли на територията на общините Гурково, Мъглиж и Казанлък е проведена операция за противодействие на незаконното притежание и съхранение на акцизни стоки. В хода на акцията екипи от служители на РУ “Полиция” – Казанлък, сектор “Противодействие на икономическата престъпност” и група “Специализиране полицейски сили” при ОДМВР – Стара Загора са извършили процесуално-следствени действия в шест имота в с Панчарево, обитавани от Ю.Ю. /37 г./, М.М. /37 г./, М.Н. /35 г./ и С.С. /33 г./, където са намерени и иззети 5500 кутии цигари без бандерол от марките “Корсар”, “Кинг”, “Престиж”, “Дива” и “Прециз блу”, 65 кг насипен тютюн, 1320 къса насипни цигари и две машинки за ръчно пълнене на цигари.

При претърсване на складово помещение на ул. “Райко Даскалов” в гр. Казанлък, стопанисвано от С.С. /38 г./ от Казанлък, са открити и иззети 8780 кутии цигари без бандерол от марките “Кинг”, “Дива” и “Корсар блу”.
По случаите са образувани пет досъдебни производства. Петимата мъже са задържани за срок до 24 ч. в РУ “Полиция” – Казанлък. Работата по случаите продължава. Предстои вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
*enl

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн