Регламентирани са местата за разходка на домашните любимци в Стара Загора

STZAGORA.NET
Община Стара Загора информира, че с решение на Общинския съвет от 28 юни 2012 г. са регламентирани местата, където могат да се разхождат домашните любимци. Предстои те да бъдат обозначени с табели на входовете и изходите.

1. На територията на АБ „Център” – североизточната част на „Станционна градина”, югозападната част на „Беройска градина” и Парк „М. М. Кусев” – между източната алея и поделението.
2. На територията на АБ „Железник” – ул. „Ген. Пашинов” срещу бл. № 18 и до жилищна кооперация „Информат”.
3. На територията на АБ „Запад” – в пространството между Бл. 62 и Бл. 63 в кв. „Три чучура – север”, в междублоковото пространство западно от бл. 51 в кв. „Три чучура – юг” и в пространството между Бл. 32 и Бл. 33 в кв. „Казански–запад”.
4. На територията на АБ „Изток” – в източната част на „Зеления клин” по ул. „Иван Вазов”, в югозападната част на парк „Бедечка” – източно от магазин „Лидл”, югоизточната част на парк „Бранителите на Стара Загора” – в района на кв. „Самара – 1”.
5. На територията на АБ „Зора” – в градинката зад автобусната спирка срещу ул. „Хрищян войвода”
6. На територията на АБ „Кольо Ганчев” – северната част на УПИ № V, с административен адрес бул. „Св. П. Евтимий” № 7.

На следващо заседание на ОбС – Стара Загора общинска администрация трябва да направи предложение за определяне на допълнителни обособени площи на територията на АБ „Център“ и АБ „Лозенец“.

Община Стара Загора напомня на всички собственици на домашни кучета, че е абсолютно забранено разхождането на животните на територията на детски ясли и градини, детски и спортни площадки и училища; в дворовете на здравни заведения и заведения за социални грижи; на територията на уличното озеленяване, извънселищното озеленяване и паркове, междублоковите пространства. Разрешено е преминаването на животни компаньони през териториите на междублоковите пространства и уличното озеленяване до отвеждането им на определените за разходка места.

При констатирано нарушение на собственика на домашния любимец ще се налага глоба до 200 лв.
*enl

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн