Познавате ли своя риск от остеопороза? РЗИ ще мери костната плъстност в Братя Даскалови в петък

STZAGORA.NET
На 13 юли 2012 г.(петък) в Братя Даскалови ще се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност, която се организира със съдействието на Община Братя Даскалови и РЗИ – Стара Загора.

Кампаниите “Познавате ли риска си от остеопороза” се провеждат съвместно с Министерство на здравеопазването и РЗИ – Стара Загора, като се осъществяват с апаратура, осигурена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.

Инициативата включва провеждане на информационна беседа в залата на 1 етаж на община Братя Даскалови на 13 юли от 14.00 до 15.00 часа, както и кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност, което ще се състои в залата на 1 етаж на общината от 10,00 до 16,00 часа. Участието в информационна среща е безплатно, а цената на измерването е 10 лв.

За информация и предварително записване можете да се обадите на тел. 0889/53 07 54. Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона.

Д-р Златина НАНЕВА,
директор на РЗИ – Стара Загора
*vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн