Рискови търговци открити от софтуера на НАП и в Стара Загора

STZAGORA.NET
20 са търговските обекти в област Стара Загора, селектирани като рискови от системата за дистанционна връзка на касовите апарати със сървърите на НАП. 9 от тях са поставени под ежедневно наблюдение, а един търговец е санкциониран за неиздаване на касова бележка.

Софтуерът на НАП анализира данни по зададени над 20 критерия – анализ на оборотите по браншове, брой подадени дневни отчети с нулеви обороти, засича се дали приходите от продажби се поддържат умишлено близки до прага за регистрация по ДДС, както и случаи на ниски обороти, но с голям брой наети лица и други. Системата позволява по-качествен анализ на риска, така че контролните действия да бъдат насочени към некоректните търговци.
От НАП напомнят, че санкцията за неиздаване на фискален бон е до 3000 лв. Ако търговец работи с фискално устройство без дистанционна връзка, ще бъде глобен с до 10 000 лв., а търговският обект ще бъде запечатан от инспекторите на НАП.

Ежедневно на информационния телефон на НАП или на електронната поща се получават между 2 и 4 сигнала за неиздаване на касов бон. Всички те са проверявани, като в 80% от случаите са констатирани нарушения.
Телефонът за сигнали при неиздаване на касова бележка е 0 700 18 700, а пощенският адрес на Офиса в Стара Загора – 6000, ул.”Кенали” 1.
*vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн