Зам.-декан подаде оставка заради принадлежност към ДС

STZAGORA.NET
Първият прецeдент, свързан с разкритията на Комисията по досиетата вече е факт. Зам.-деканът на Педагогическия факултет към Тракийски университет – Стара Загора проф.Христо Макаков е подал оставка от заемания пост заради разкрита принадлежност към структурите на Държавна сигурност. Това стана ясно от писмото на декана на факултета доц.Красимира Мутафчиева, изпратено днес в “Старозагорски новини”.

“По повод ваша информация за публикуване на принадлежност на преподаватели на управленчески позиции в Тракийския университет от Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност ви уведомявам за следното:

По инициатива на Декана на Педагогическия факултет, на 04.07.2012 се проведе заседание на Факултетния съвет, на което проф.Христо Макаков (с обявена принадлежност към Държавна сигурност) подаде оставка от управленската позиция Зам.-декан по логистика: администрация, финансови, материални и информационни потоци.

Оставката е резолирана от Декана на Педагогическия факултет и от Ректора на Тракийския университет. Проф. Христо Макаков продължава своята професионална кариера във Факултета”, съобщава доц.Мутафчиева.

До м. декември 2011 г. професор Христо Макаков беше декан на Педагогическия факултет, а от м. февруари 2012 г. – заместник-декан.

“Чрез в-к Старозагорски новини уведомявам старозагорската общественост – част от българското гражданско общество, за нашия отговор на значими събития в демократичните процеси на страната. Надявам се, че имиджът и престижът на институцията Педагогически факултет в Тракийския университет ще остане на висотата на своето професионално достойнство, отвъд личните избори на наши преподаватели, заемащи управленски позиции – избори, за които колегиумът научава сега.”

Подготви за печат:
Йовка НИКОЛОВА
*vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн