Двама луднаха в жегите

STZAGORA.NET
Над 20 души са хоспитализираните в МБАЛ “Киркович” – Стара Загора през двата почивни дни от преминалите близо 60 през Спешно приемно отделение, съобщи за медията ни неговият шеф д-р Милена Василева. Високите температури в събота са провокирали агресивността на двама старозагорци, които са били изпратени в Психоболницата в Раднево. На 7 юли (събота) общият брой на хоспитализираните е бил 11, от които с хипертонични кризи са били 7 души, един – с колапс, а останалите – с неврози и травми.

Д-р Василева обърна специално внимание на два от случаите в съботния ден, когато тя е била дежурна – нахапано от куче 13-годишно момче и бит мъж на 81-годишна възраст от с. Черна гора, община Братя Даскалови, който е настанен в неврохирургичното отделение и лекарите продължават да се борят за живота му. Според бюлетина на ОД МВР – Стара Загора той е пострадал при самоотбрана, след като е попаднал на крадец в къщата си. Но е успял да намушка нападателя си в гърдите и корема с нож. Злосторникът – на 38 години, от същото село, е приет в Чирпанската болница.

В горещия неделен ден е хоспитализиран един човек с инсулт, един – с високо кръвно налягане, а двама са насочени към хирургия. Петима пациенти с хипертонични кризи са били консултирани и освободени. Общият брой на хората, потърсили помощ от дежурните екипи, до редакционното приключване на броя ни беше около 15. Лекарите си обясняват преобладаващите неврологични и сърдечносъдови оплаквания с особено високите температури напоследък, които според синоптиците ще продължат през тази седмица.

Добрина СЛАВОВА
*vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн