Програма „Ваканция 2012” на Община Стара Загора

STZAGORA.NET
За трета поредна година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора предоставя възможност за приятна и пълноценна ваканция на децата. Програмата „Ваканция 2012” предлага на всяко дете, според неговите интереси, да се включи в разнообразни дейности през целия месец юли. Тя ще се реализира изцяло под контрола на членовете и обществените възпитатели на местната комисия, с подкрепата на Община Стара Загора и партньори – институции, организации, родители.

Програмата е една от мерките за повишаване сигурността на децата и превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните през лятото. С инициативите „връстници обучават връстници” се насърчава детското и младежко участие, което е акцент за 2012 година и основен принцип в Националната стратегия за детето. Посланието на лятната програма „Всичко за вас става с вас, деца!” и голяма част от дейностите провокират участниците към изграждане на активна гражданска позиция от най-ранна възраст. Полезни обучения, спорт, посещения на културни и исторически ценности на Стара Загора ще осмислят свободното време на децата.

Записване за участие в програмата и допълнителна информация родителите могат да получат на тел. 042/605516 и в офиса на МКБППМН (Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики” № 102, ет.1).

*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн