Предстоящи събития в Регионалния исторически музей – Стара Загора

STZAGORA.NET
Всеки последен четвъртък от месеца от 17,30 часа в лекционната зала на музея очаквайте информация за нови книги, интересни научни открития, археологически проучвания и находки, дискусии по теми, които са предмет на проучване, както от музейни специалисти, така и от краеведи и любители на историята.

На 28 юни 2012 г.:

По повод 175 години от рождението на Васил Левски в музея ще гостуват:
* Проф. Дойно Дойнов – Председател на Общобългарски комитет „Васил Левски”,
* Д-р Стоян Джавезов – Председател на Фондация „Васил Левски”,
* Проф. Иван Стоянов – преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” с презентация на най-новата му книга: „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски”

Място на събитието – лекционната зала № 33 на музея. Входът е свободен.

Очаквайте още книжен базар и представяне на новите издания, посветени на годишнината от рождението на Апостола.

* * *
Историческо дружество „Българска орда” и Регионален исторически музей – Стара Загора канят и на лекцията на доц. д-р Иво Панов, ръководител на Специалност „Иранистика” в СУ „Св. Климент Охридски”, на тема „По следите на древните българи. Резултати от първата и втората национална експедиция „Българи – прародина”

Ще бъде прожектиран филмът „Иран – седемте лица на цивилизацията”. Земите на Иран са люлката на цивилизацията. Филмът представя многоликия образ на една държава със седемхилядолетни корени. Компютърна възстановка на древната архитектура, на обичаите и начина на живот разкрива величието на древните перси.

Дата и място: на 3 юли 2012 г. (вторник) от 17.30 часа в лекционната зала 33 на музея. Вход свободен
*vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн