Общински ансамбъл „Загоре” представя спектакълът „Спомени за бъдещето”

STZAGORA.NET

Общински ансамбъл „Загоре” представя на 27 юни от 19.00 ч. в Операта концерт-спектакълът „Спомени за бъдещето”. В него ще участват също Общинският духов оркестър и танцов състав „Нашенци”.

Публиката ще има възможността да се наслади на нови произведения, обхващащи всички етнографски области на България и да аплодира един успешен творчески сезон.

Към момента част от Общински ансамбъл „Загоре” са 20 танцьори, 10 певици и 9 души народен оркестър. Главен художествен ръководител и хореограф е Мирослав Станев, диригент на хора и оркестъра е Димитър Колев.

Ансамбъл „Загоре” е основан през есента на 1955 г. под ръководството на Панайот Янев. Името на ансамбъла е една от най-престижните визитки на Стара Загора, символ и емблема на родния ни български корен и творческа сила. Спектаклите – многобагрени картини на националната ни култура – са дарили радост на повече от 4 милиона зрители в над 5000 концерта в страната и чужбина. Главни художествени ръководители през годините, оставали трайна диря в живота на „Загоре”, са Веса Халачева, Иванка Павлова, Кирил Тодоров, Иван Тодоров, Атанас Атанасов и др.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн