Стара Загора е домакин на Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Импала”

STZAGORA.NET
На 16 и 17 юни (събота и неделя) в Общинска спортна зала „Стара Загора” ще се проведе X-ти Международен турнир по художествена гимнастика за Купа „Импала”. В продължение на два дни младите грации от 6 държави – Израел, Италия, Русия, Сърбия, Турция и България, ще превърнат Стара Загора в център на красотата, таланта и спортсменския дух.

Организаторите от СК „Импала”, заедно с Българската федерация по художествена гимнастика и Община Стара Загора, очакват тази година рекорден брой участници – над 350 гимнастички, от които 170 – в индивидуалната надпревара и близо 200 в ансамбъл. Домакините от СК „Импала” ще вземат участие с 20 състезателки в индивидуалната надпревара и при ансамблите.

Най-малката участничка в турнира е на 6 години, а най-големите са възрастова категория „жени”. Главен съдия на състезанието за десета поред година ще бъде Мария Тодорова, обявена от Международната федерация по гимнастика за “съдия на столетието”.

Ще бъдат раздадени награди във всяка възраст – многобой и на отделните уреди, както и общо 15 призове и купи.

Очаква се за откриването на турнира, което ще е на 16 юни, да пристигне и Мария Гигова – член на Техническия комитет по художествена гимнастика – ФИГ и председател на БФХГ.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн