В региона не се извършва утилизация на боеприпаси, констатира проверка на областния управител Недялко Недялков

STZAGORA.NET

На територията на област Стара Загора няма предприятия и фирми, които да извършват утилизация на боеприпаси, установи проверка на областния управител Недялко Недялков. Той проведе днес срещи с командирите на поделенията в Змейово заедно с бригаден генерал Петър Петров, с когото посетиха Втора тунджанска лека пехотна бригада и поделението в Калояновец, и с ръководството на завод „Арсенал”. Недялко Недялков лично инспектира обектите, в които се извършва съхранение, изпитване или производство на боеприпаси.

На срещите се дискутираха въпроси по сигурността и охраната на боеприпаси и пожароопасни материали. Командирите на поделенията отбелязаха, че се полагат необходимите грижи, съгласно инструкциите и издадените наставления, за съхранение и охрана на тези материали. Спазването на изискванията на нормативните документи и осъществяването на ефективен контрол от ръководствата на поделенията от Българската армия на всички взривоопасни и пожароопасни материали, е от първостепенно значение за гарантиране на сигурността и защитата на населението в региона, стана ясно от проведените срещи.

“При нас от много години е създадена стройна структура по отношение охрана на труда, трудова медицина с всичките технологични изисквания към всяко работно място”, подчерта при разговора си с областния управител Станил Станилов – първи зам.-изп. директор на „Арсенал” АД. В първия и най-голям военен завод в страната, този в Казанлък, всеки новоназначен служител преминава специално обучение за работа с боеприпаси и взривоопасни материали, след което се допуска на работното място от специална комисия. Заводът поддържа и собствена противопожарна служба, медицински персонал и линейки, които са на разположение 24 часа на територията на „Арсенал”. Извършва се и перманентен одит от чуждестранни партньори на закупена от тях продукция по отношение безопасността при охрана, съхранение и транспортиране, коментира г-н Станилов.

„Убеден съм, че спазвате всички изисквания по дейностите за осъществяване на специални производства и извършвате ефективен контрол върху вашите заводи, с което гарантирате безопасността на близо 7-те хиляди работници”, добави в заключение областният управител.
*vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн