Жорж Ганчев мина през Стара Загора, размразява партийни структури

STZAGORA.NET

Жорж Ганчев

За 4 седмици са възстановени организациите на Националното патриотично обединение в 24 големи града. До юни догодина те трябва да станат 262, съобщи в Стара Загора лидерът му Жорж Ганчев. В момента атрактивният политик обикаля страната със свои съратници, за да възстановява замразените структури на учредената през 2004 година партия. Той припомни, че досега два пъти е вкарвал по 13 депутати „с джобни пари” и се зарече да успее и догодина.

Конгресът на Националното патриотично обединение е насрочен за 30 септември. Тогава ще бъде направен преглед на досегашната политика, ще се направят промени в устава и програмата. „Ние ще бъдем пробългарският баланс в центъра и не ме интересува някой да ме признава в ПЕС, в Брюксел, най-малко в Америка” каза още Жорж Ганчев и добави, че „големите пари” не обичали независимите, но той не можел да бъде купен.

В типичния си стил Жорж Ганчев отправи остри критики към бивши и настоящи политици. “Аз на Бойко може да му казвам каквото искам, но той в момента е нужен и несменяем до края на мандата си. Ние не искаме хаос в България, това ще бъде антибългарски ход на който и да било безотговорен политик, ако го поиска. Бойко може да си поиска извънредни избори когато реши. Народът му е дал отговорност и трябва да си свърши работата докрай. Някои закони са неприемливи и ще бъдат удряни от нас при всяка възможност, ако не се откажат”, коментира Ганчев отношението си към министър-председателя.

“Няма време за губене. Патриотите идват тогава, когато никой не очаква”, цитира свое интервю от май 2004 година Жорж Ганчев и подчерта, че точно сега е моментът да бъдат подкрепени българският национален идеал, българският език, българската религия, българските герои, защото “патриотичната идея е по-голяма от нас, можем да бъдем само радетели”. Ганчев цитира данни, според които само след 13 години в България ще живеят повече цигани, турци, араби и западни пенсионери, отколкото българи, а в българския език вече имало 54 на сто чуждици, но всички си мълчали.

Д-р Димитър Русев

Твърдо отстояване на българската национална памет, развитие на духовните ценности, битка с нихилизма и чуждопоклонничеството, национална кампания за популяризиране на културно-историческото минало, антимонополно законодателство, защита на енергетика, укрепване на българската армия и службите за сигурност, пряка демокрация чрез референдуми – това са част от приоритетите на партията.

Председател на въстановената тази вечер органзация в Стара Загора е стоматологът д-р Димитър Русев.

Таня ИВАНОВА
*vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн