„Берое” и „Розова долина” дадоха старт на детски футболен турнир „Искам да бъда” в Стара Загора

STZAGORA.NET

С футболен двубой в Стара Загора между отборите на „Берое” и „Розова долина” беше даден старт на тридневен детски турнир по футбол, който се провежда по проекта „Искам да бъда”, в рамките на програмата на Десетилетието на ромското включване. Проектът “Искам да бъда” се реализира за девета поредна година в рамките на програмата на Десетилетието на ромското включване. За втори път в надпреварата има международно участие в лицето на националния ромски отбор от Унгария. В турнира под Аязмото участват първите шест отбора в класацията по феър плей.

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов благодари за домакинството на Община Стара Загора и пожела на организаторите и състезателите турнирът да е поредното доказателство, че спортът е най-доброто средство за интеграция.

„Времето е с вас, след проливния дъжд ще ви върви по вода. Под мотото „Искам да бъда” ви пожелавам да постигнете това, което искате. Бъдете победители!, пожела зам.-кметът Иванка Сотирова.

Директорът на Националния ромски отбор от Унгария Ищван Мезей предаде на спортистите поздрави от унгарския премиер Виктор Орбан и посланието му да си подадат ръце, защото тогава светът ще бъде по-добър. „Бидейки заедно, ще бъдем по-силни, особено във време на криза”, каза Мезей.

На 1 юни от 12.30 часа на стадион „Берое” турнирът ще бъде закрит с награждаване на състезателите. Те ще получат купи, медали и индивидуални награди.

Проектът “Искам да бъда” има за цел да насърчи честната игра (fair play) между отбори с различен етнически произход, в който са включени деца на възраст 14-16 г., както и да подпомогне възпитанието в толерантност и социалната интеграция на малцинствата в областите.

Проектът се реализира от Министерство на физическото възпитание и спорта в партньорство с БФС и община Стара Загора.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн