20 литра на квадратен метър паднаха за денонощие в региона, щетите – минимални

STZAGORA.NET
Обстановката в област Стара Загора е спокойна, няма опасност от преливане на язовири и речни корита следствие на обилните валежи през последните дни, съобщават от пресцентъра на Областната администрация. Само два сигнала са получени при дежурния в Областния съвет по сигурността – за наводнени къщи в ромската махала в гр. Николаево и за наводнено мазе на къща в с. Бяло поле, община Опан.

По разпореждане на областния управител екипи на ОУ ПБЗН са на място за отстраняване на проблемите в община Николаево. 10 ромски къщи, от които половината извън регулация, са пострадали от силните дъждове. Къщите се намират в най-ниската част на града, в близост до реката. Наличната вода се отстранява с помпи.

В област Стара Загора количеството на валежа през последните 24 часа е от 20 л. на квадратен метър, като следобед от запад ще започне процес на спиране на валежите и разкъсване и намаление на облачността, информират от Оперативния център.

Няма затворени пътни участъци, няма данни за нарушено електроснабдяване и водоснабдяване.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн