Само “развеселени” абитуриенти в Спешното

STZAGORA.NET
Като сравнително спокойни определиха дежурствата си по време на празничните дни лекарите от Спешно приемно отделение към МБАЛ “Проф.д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. По време на нощните смени са имали по двама-трима “развеселени” посетители – абитуриенти с алкохолни опиянявания, съобщи днес дежурният д-р Красимира Манолова. По думите й, те са били по-скоро неадекватни, но не и агресивни. Тази година не е имало регистрирани случаи на абитуриенти с алкохолни натравяния. На 26-и през нощта в Спешното е приет и консултиран младеж, присъствал като гост на абитуриентски бал, който след употреба на алкохол и побой е получил контурни рани.

Днес обаче в детското отделение на МБАЛ “Киркович” е прието дете, натровено с намерена от него миша отрова. Повече подробности не бяха съобщени. Чрез медията ни д-р Манолова напомня на родителите на по-малки деца да държат на недостъпни места лекарства и препарати, които могат да са опасни за здравето.

Други двама пациенти са хоспитализирани в Кардиологично отделение – единият е 47-годишен мъж с инфаркт, а другият – с изострена сърдечна недостатъчност. По 5-6 души на смяна са потърсилите медицинска консултация и помощ заради оплаквания от високо кръвно налягане, което е в рамките на обичайното, коментираха от Спешното.

Добрина СЛАВОВА
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн