Променят Наредбата за ползване на общинските жилища в Стара Загора

STZAGORA.NET

Живко Тодоров

Кметът Живко Тодоров предлага на предстоящата сесия на Общинския съвет да се измени и допълни Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилищни имоти на територията община Стара Загора. Те касаят условията, на които следва да отговарят кандидатите за настаняване в общински жилища, както и последващото определяне на групите, в зависимост от степента на жилищната им нужда.

Добавя се нова тoчка 14 – “Заявителят да не е осъждан за престъпления от общ характер по смисъла нa Наказателния кодекс”.

Семействата (домакинствата), които отговарят на условията по чл. 7 и 8, се подреждат в зависимост от степента на жилищната им нужда в следните групи:

1-ва група – живеещи в помещения, негодни за обитаване, вредни в санитарно-хигиенно отношение или застрашени от самосрутване, освидетелствани по установения за това ред; 2-ра група – семейства, живеещи под наем, въз основа на свободно договаряне; 3-та група – семейства, настанени под наем в резервни общински жилища; 4-та група – заемащи недостатъчна жилищна площ по нормите на чл.18.

Ако промените в Наредбата бъдат приети, те ще влязат в сила от 01.06.2012 год.

Алекс БОЕВА
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн