Сдружение „Различният поглед“ става на 3 години на 1-ви юни 2012 г.

STZAGORA.NET
На 1-ви юни Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” празнува третия си рожден ден като юридическо лице – неправителствена организация с идеална цел и в обществена полза. През септември ССИК “Различният поглед” има още една годишнина – Пето юбилейно издание на Ежегоден младежки фестивал на изкуствата “Различният поглед”, който ще се проведе между 19 и 23 септември 2012 г. Събитието, утвърдило се като най-големия регионален младежки форум на изкуствата, обединява усилията на неправителствените организации, културни институции и Община Стара Загора към предоставяне на творчески дейности за свободното време за деца и младежи, както и досег с широк диапазон от съвременни изкуства и артисти. Миналата година фестивалът събра в Стара Загора над 500 артисти от България и чужбина, 80 доброволци и над 15 000 души публика.

По случай рождения си ден Сдружението е подготвило няколко интересни събития, които ще се проведат в арт-пространството за кино и аудиовизуални изкуства – кино „Различният комсомол“, на ул. Пазарска 13.

Програмата в Деня на детето включва занимания за деца – безплатна арт-работилница и детско кино от 14:00 часа, а за младежи и възрастни от 19:30 същия ден ще бъде представена Специалната селекция видео-арт 2011 г. от международния видео-арт фестивал „Видеохолика“, Варна.

Специални гости, представящи селекцията ще са организаторите на фестивала: видео артистът Нено Байчев – мултидисциплинарен художник на свободна практика и независим куратор и Павлина Младенова – мултидисциплинарен изследовател в сферата на визуалните изкуства и съкуратор на фестивала, още от самото му създаване през 2008 г . „Видеохолика“ 2012 ще се проведе между 25 и 30 юли във Варна.

По време на събитието ще бъде проведена и интерактивна игра с награди – тениски, шапки и мърчандайзинг продукти, както и БЕЗПЛАТНИ БИЛЕТИ за музикалния фестивал Елевейшън 2012 (23-24 юни, www.elevation.bg), с който Сдружение Различният поглед – www.razlichniatpogled.org – е медиен и рекламен партньор за територията на регион Стара Загора. Сред гостите на фестивала тази година са колоси като Еrikah Badu, Cypress Hill, Goove Armada, Kosheen, Sean Paul и редица нови и доказали се български банди.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн