Създаване на Единен национален фронт иска ПП „Нова Зора”

STZAGORA.NET

Николай Атанасов*

ПП „Нова зора си поставя за цел създаването на Единен нацианален фронт, който да обедини левите патриотични политически сили, за да се справят с геноцидната политика спрямо икономиката, народа и земята. Това обяви на пресконференция председателят на общинската организация в Стара Загора Николай Атанасов. Създадената през 1993 година патриотична партия е част от „Коалиция за Българя” и на последните избори е подкрепила кандидатите на БСП.

С пресконференцията беше легитимирано възстановяването на старозагорската организация. Поради личностни проблеми с предишното ръководство, в рамките на около две години тя практически не е съществувала и е възстановена на 22 септември миналата година. Все още има хора, които възстановяват членството си, приемат се и нови членове. Като членска маса организацията наброява малко над 30 души, но има тенденция за разширяване на влиянието.

Според Атанасов много хора се страхуват да се афишират като членове на „Нова зора”, а други пък изобщо не искат да участват в политически партии, въпреки че споделят идеите. Симпатизантите обаче се увеличават, работи се за създаване на младежка организация. „Хората ни са малко, но качествени и интелигентни. Вестник „Нова зора” не е комерсиален и се самоиздържа”, коментира той.

Представен бе и сборникът „Жив пред българска история”, съдържащ доклади и експозета от конференцията, посветена на 100-годишнината на Тодор Живков, проведена на 8 ноември миналата година в София. Акцентът в тях е върху ролята на Живков не като политик, а като държавник, както и върху постиженията на страната по време на неговото управление. Когато в класацията на ООН България беше на 20-то място от 196 страни, а сега не смеем да кажем къде сме, припомни председателята на старозагорската организация.

* Снимка ТВ Стара Загора
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн