Връчиха наградата „Анастасия Тошева” за 24 май

STZAGORA.NET

По традиция преди 24-ти май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Стара Загора връчва наградата „Анастасия Тошева”. Тя е учредена през 1999 година и се присъжда за заслуги в сферата на образованието и културата. На тържествена церемония в залата на Градската художествена галерия и под звуците на „Върви, народе възродени…” отличията връчиха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Иванка Сотирова и председателят на Общинския съвет Емил Христов.

ОбС в Стара Загора гласува тази година Наградата за колектив да бъде присъдена на педагогическия колектив на СОУ „Максим Горки”. Получи я директорът Мариана Пенчева от кмета Тодоров, който честити наградата и определи училището като „ярък пример как може да се управлява успешно”. „За мен е чест и удоволствие в навечерието на най-хубавия български празник да бъда сред хората, които се грижат за образованието на младото поколение – бъдещето на България”, сподели той.


Индивидуалната награда „Анастасия Тошева” получи Лиляна Александрова – старши учител по музика в V ОУ „Митьо Станев”.

Грамоти получиха още Ивайло Панайотов – ученик от VІ клас във ІІ ОУ „Петко Рачов Славейков” и Академичен колегиум на Педагогически факултет при Тракийски университет.


На церемонията присъстваха културни дейци от града, представители на Общински съвет, педагогически колективи, общественици и граждани.

*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн