Европейски терен за стадион “Берое” в Стара Загора

STZAGORA.NET

Първите изкопни дейности по подмяна на тревното покритие на стадион „Берое” в Стара Загора започнаха. Там ще бъде положена 8000 кв.м естествена тревна настилка. Тя ще е на пясъчна основа, каквито са стадионите на водещите европейски клубове.

Предстои да се премине през няколко етапа на работа. Най-напред ще се направи изкоп, дълбок около 65 сантиметра, за да могат да се поставят тръби за дренажната система. Следва трошено-каменна фракция, която ще бъде 4 слоя. Предпоследният слой е коренова зона, смес от селектирани пясъци и органични добавки. Едва тогава ще се постави тревният чим от естествена трева.

Оглед на започващите изкопни работи направиха Илко Русев и Наско Шилигарски, членове на Съвета на директорите при ПФК ”Берое”-Стара Загора (на първата снимка). До старта на новото футболно първенство в началото на август тревното покритие на стадиона трябва да е готово. Подмяната му е само част от плануваните ремонтни дейности, включени в инвестиционната програма на футболен клуб „Берое”.

През тази година се предвижда още ремонт на прилежащите съоръжения на стадиона, преустройство на помещенията под козирката, обособяване на зала за пресконференции, нова стая за вътрешно наблюдение и сигурност, ремонт на санитарните помещения и др.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн