Професионални хореографи обучават кандидат-царици на сценично поведение

STZAGORA.NET

Доайенът на българската балетна хореография проф. Петър Луканов поздрави специално кмета на община Казанлък Галина Стоянова за инициативата й професионални хореографи да обучават кандидатките за короната на Царица Роза ‘2012 в красиво дефилиране, пластика и сценичен маниер. По време на срещата в столицата стана ясно, че професорът е възхитен от представителите на казанлъшката хореография. Професор и кмет проведоха разговор в Музикалния театър след спектакъла „Зоро“, който изгледаха и кандидатките за Царица Роза. Момичетата останаха възхитени от пищния и ефектен тричасов мюзикъл с участието на Ивелина Балчева, който бе специален подарък за тях от Община Казанлък.

Проф Луканов горещо приветства намерението казанлъшките абитуриентки да се докоснат до майсторството на неговата ученичка, прима-балерината на Музикалния театър Антоанета Алексиева, която ще работи с кандидатките преди големия конкурс-спектакъл за избора на царицата. Тя е постановчик на хореографията на „Зоро“ и е с казанлъшки родови корени.

На сцената на 1 юни, когато жури ще избере новата царица, се очаква да бъде пресъздадена приказката за пътя на Роза дамасцена, дошла преди векове от Изток и намерила своя втори дом в Казанлъшката долина. Постановчик на спектакъла е също Антоанета Алексиева, а претендетките за короната ще се впишат с участие сред изпълненията на балета на Старозагорската опера.

Девойките вече започнаха предварителното си обучение в изящно дефилиране и сценично поведение при Деница Танева, директор на ОДК „Св.Иван Рилски“. В балетната зала на Детския комплекс строгата, но справедлива хореографка вече следи всяка стъпка и движение на момичетата. Деница и съпругът й Станко, също балетист, също получиха поздрави от корифея проф. Луканов.
* vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн