Осъдиха Лечков на три години условно

STZAGORA.NET
След продължило повече от пет часа тайно заседание, състав на Старозагорския окръжен съд с председател съдия Татяна Гьонева присъди на Йордан Лечков 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Освен това му се отнема правото да заема всякакви обществени длъжности.

Обвинението срещу бившия кмет на Сливен е по чл. 282 от НК за престъпление по служба с цел облага. В обвинителния акт се казва, че инертни материали на стойност 14 642 лв., изкопани от коритото на Сливенска река, са били използвани за запълване на дупки по междуселските пътища в община Сливен.

Според обвинителния акт на 19 февруари 2010 г. кметът е издал заповед, с която е нарушил три закона – за защита при бедствия и аварии, за водите и за подземните богатства. Според прокуратурата с действията си бившият футболен национал е причинил “немаловажни вредни последици за държавата в размер на 14 642 лв. и за “Напоителни системи” ЕАД – Сливен – в размер на 3882.33 лв. без ДДС. Теренът, на който е копано, е държавна собственост и кметът на общината нямал право да се разпорежда с него, напомни прокурор Пламен Стефанов.

Делото се точи от пролетта на миналата година, на няколко пъти е отлагано поради отсъствие на свидетели или заболяване на адвокати.

Жанета ДЕЯНОВА
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн