БСП за скандала в Сливен: Ще бъдат наложени най-строгите партийни наказания

STZAGORA.NET
Изнесените информации за тайни договорки на общинския председател на БСП Сливен Мартин Славов ще бъдат проверени от Общопартийната контролна комисия на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. Ще бъдат наложени най-строгите партийни наказания, ако се потвърдят изнесените в пресата данни. БСП няма да прави компромиси с морала и закона. В нея нямат място хора, които очернят името й. Партията не е за продан и никой няма право да петни морала на хилядите почтени социалисти.

За БСП е много важно изборите в България да са честни и по волята на гражданите. И не случайно на предстоящото заседание на 48 Конгрес на партията ще се разглежда документ с такова съдържание. БСП има ясна позиция, заклеймяваща изборните манипулации, и няма да отстъпи от нея. Подобни разговори и нереализирани амбиции на отделни личности ги поставят извън принципите на партията. БСП е показала, че има разум да се чисти от подобни явления.

Сергей Станишев призова Мартин Славов да се оттегли като делегат на 48 Конгрес

„Призовавам председателя на Общинския съвет на БСП в Сливен Мартин Славов да се откаже от участие в 48 Конгрес на БСП и да върне делегатската си карта в централата на БСП” – това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев по повод изнесените данни в пресата за задкулисни договорки на Мартин Славов. Според лидера на БСП мярката е наложителна, защото съмненията срещу председателя на Общинския съвет на БСП в Сливен уронват престижа на цялата партия.

Сергей Станишев заявява, че ако Мартин Славов не се оттегли доброволно като делегат, той ще сезира Конгреса да прекрати правомощията на Славов като делегат.

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев приканва още утре Общинският съвет на БСП да заеме позиция по случая.
*vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн