Семинар: Как да привличаме квалифицирани кадри от трети страни чрез европейската Синя карта

STZAGORA.NET
Областният управител Недялко Недялков ще открие утре, 16 май, от 10.00 ч. в конферентната зала на Областна администрация дискусия на тема „Възможности за привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни (извън ЕС) с помощта на европейската Синя карта“.

Форумът се организира от Българската стопанска камара (БСК) в рамките на проект, финансиран от Европейския интеграционен фонд. Той има за цел да информира работодателите как могат да привличат висококвалифицирани кадри от трети страни.

За участие в дискусиите са поканени представители на бизнеса, местните власти, висши учебни заведения и медии, а лектори ще бъдат експерти от Европейския институт и БСК. Участниците в срещите ще получат информация за това какво е европейската Синя карта и какви са възможностите й година след прилагане на съответната директива. Във фокуса на вниманието на участниците ще е и въпросът от какви висококвалифицирани специалисти имат нужда българските работодатели.

Ще се разгледат и добри практики от въвеждането на Синя карта в различни страни на ЕС. Сред другите интересни теми са при какви условия ще работят привлечените специалисти в българските фирми и как ще се организира търсенето на висококвалифицирани специалисти.
*vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн