Изложба „Свети места” откриват утре в Стара Загора

STZAGORA.NET

В рамките на организираните от Община Стара Загора и Туристическо дружество “Сърнена гора”, от 11 до 20 май 2012г. Дни на Алеко, утре от 18.00 ч. във фоайето на Регионална библиотека „Захари Княжески” ще бъде открита изложбата „Свети места” на Георги Чараклиев от Дупница.

Свети места

На земята има особени места, където можем да се приближим до Бога, да влезем в общение с Него и да бъдем озарени от Неговата благодат. Това са светите места, места с особено благодатно Божие присъствие.

С фотосите от изложбата може да се запознаете и да се докоснете с някои такива сакрални места. Това са: манастири – действащи и запустели; раннохристиянските храмове – останали наследство от християнска Византия; средновековни църкви; забележителни възрожденски църкви; Светите води – аязма; оброци и оброчни места и други.

Подбрани са християнски култови обекти, свързани с българската история, от различни краища на българските земи, някои от които днес се намират извън политическите граници на България.

Вниманието е акцентирано върху тънещите в забвение и разруха свети места, поддържали през вековете християнския дух, и до голяма степен виновни днес да я има България. За жалост такива места не са никак малко – преобладаващи са!

Настоящата изложба има за цел да представи и интернет сайта за българските църкви и манастири – „Свети места” – svetimesta.com. Повече информация за поместените в изложбата обекти, както и за много други, можете да научите в сайта.

Автор на изложбата и главен редактор на сайт „Свети места” е Георги Чараклиев от град Дупница.
*vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн