Кмет и областен запретнаха ръкави заедно с всички и дадоха верния тон в голямото пролетно чистене на Стара Загора

STZAGORA.NET

Близо 400 души от общинска администрация в Стара Загора, начело с кмета Живко Тодоров и неговите заместници Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, участваха в голямото пролетно почистване на Община Стара Загора. Общинарите, въоръжени с ръкавици и полиетиленови чували, чистиха на 4 места в града – Парка „Бранителите на Стара Загора”, в района на бившата Партийна школа, до новостроящия се храм „Св. Игнатий Старозагорски” и района на Първо ОУ.


Акцията в града протече при голям успех и привлече рекорден брой участници. Над 100 организации, институции, учебни заведения и организирани групи граждани, заявили предварително своето участие също подкрепиха инициативата на общината.

Кампанията в Община Стара Загора определи 23 големи района за почистване в града. Сред тях са всички паркове и градини, проблемни места в близост до кв. „Лозенец”, пътят за Дъбрава, телевизионната кула, р-т „Лешника” и др.

Отделно се почистваха и нерегламентираните сметища в 50-те села от общината и междублоковите пространства в Стара Загора.

В кампанията се включиха и 50 лишени от свобода от Старозагорския затвор, които са на лек режим. Те почистваха коритото на р. Бедечка по протежението на парка.

Общинските съветници и председателят на ОбС Емил Христов се погрижиха за чистотата на тревните площи в парк „Загорка” /в посока от магазин „Лидл” към езерото/.

Кампанията подкрепиха и всички училища в общината.
* * *
37 служители на областна администрация Стара Загора, заедно с областния управител Недялко Недялков участваха в инициативата на BTV „Да изчистим България за един ден”.

Областна администрация, съвместно с представители на общинска администрация Стара Загора, служители на Регионалния инспекторат по образование и граждани – доброволци се включиха в почистването на парк „Бранителите на Стара Загора”, като кампанията започна точно в 9.00 ч. За около три часа бяха събрани над 50 чувала с отпадъци.

Общото впечатление обаче на всички участници в съботното почистване е, че Стара Загора заслужено има славата на най-чистия град в България.

Най-замърсеното място около мемориала „Бранителите на Стара Загора” се оказа територията около пътя, от където доброволци извадиха редица части от леки автомобили – гуми, маркучи, дори изоставена броня на автомобил.

Пролетното почистване премина при много добра организация от страна на община Стара Загора и почистващите фирми, които своевременно извозиха отпадъците, събрани на днешния 12 май.


*vvv

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Кмет и областен запретнаха ръкави заедно с всички и дадоха верния тон в голямото пролетно чистене на Стара Загора”

  • anonimen wrote on 12 май, 2012, 17:58

    Всичко е много хубаво, само че трябва да се пази всеки ден, а не за един ден да се чисти всичко. В този хубав град вярвам, че кметът ще се намеси категорично в чистотата между блоковете и около тях и е хубаво да се разходи по централната и зад блоковете по таз улица. Вярвам в кмета.

    vsiko emnogo xubavo samo ce trebva da se pazi vseki den ane za edn den nese cisti vsiko v toz xubav grad vervam ce kmete sce se namesi kategoricno s cistotata mezdu blokovete i okolo tex ie xubavo da se razxodi po zentelnata i zad blokovete po taz uliza vervam v kmeta


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн