Започна Спортният празник в Стара Загора

STZAGORA.NET

На площада пред Община Стара Загора започнаха демонстрации по баскетбол, фитнес, батут, карате, джудо, кудо, самбо и художествена гимнастика, с участието на спортните клубове „Самурай” и „Елит”. Представя се дейността на спортните клубове в общината. Началото на Спортния празник в града е придружен от изпълнения на ДФА „Траянци”, Вокална група „Ян Бибиян” и мажоретен състав на VІ Основно училище.

В 11.15 ч. оттук бе даден старт на масов маратон, който премина по маршрут: бул. „Цар Симеон Велики” – ул. „М. М. Кусев” – ул. „Августа Траяна” – ул. „Хан Аспарух” – кръгово – ул. „Радецки”, като финалът ще бъде в 12.30 ч. пред МОЛ Галерия.

В 12.00 ч. ресорният министър Свилен Нейков и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров приветстваха участниците и откриха официално проявата. В 13.00 ч. в залата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Л. Байер” параолимпийската шампионка Стела Алдемирова Енева ще проведе час по физическо възпитание и спорт с ученици от 9 клас. След края на часа ще се проведе награждаване на най-добрите и ще бъде направен анализ на начина, по който е протекъл часа.

В 14.40 ч. ще бъдат раздадени наградите на деца в неравностойно положение, участвали в спортния празник по пет вида спорт, който ще започне на стадион „Берое” в 9.00 ч. сутринта.

В 15.00 ч. официално ще бъде открит и Празник на леката атлетика.

Във всички прояви в Спортния празник участват ученици от общинските и държавните училища, спортисти и др.
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн