Утре (петък, 11 май) – голям спортен празник в Стара Загора

STZAGORA.NET
Началото на спортния празник е в 9.00 ч на площада пред общината.

В 09.30 часа там ще започнат демонстрации по фитнес, карате, джудо, самбо и художествена гимнастика, с участието на спортните клубове „Самурай” и „Елит”. Паралелно ще бъде направена презентация на спортните клубове в общината.

В 11.00 часа кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще приветства участниците и гостите на проявата. Спортният празник ще бъде официално открит от ресорния министър Свилен Нейков. Предвижда се той да пристигне в 10.30 ч. пред общината.

На това място в 11.15 ч. Нейков ще даде старт на масов маратон, който ще премине по маршрут: бул. „Цар Симеон Велики” – ул. „М. М. Кусев” – ул. „Августа Траяна” – ул. „Хан Аспарух” – кръгово – ул. „Радецки”, като финалът ще бъде в 12.30 ч. пред МОЛ Галерия.

В 13.00 ч. в залата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Л. Байер” параолимпийската шампионка Стела Алдемирова Енева ще проведе час по физическо възпитание и спорт с ученици от 9 клас. След края на часа ще се проведе награждаване на най-добрите и ще бъде направен анализ на начина, по който е протекъл часа.

В 14.40 ч. ще бъдат раздадени наградите на деца в неравностойно положение, участвали в спортния празник по пет вида спорт, който ще започне на стадион „Берое” в 9.00 ч. сутринта.

В 15.00 ч. официално ще бъде открит и Празник на леката атлетика.

Във всички прояви в Спортния празник ще участват ученици от общинските и държавните училища, спортисти и др.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн