20 къщи са наводнени в с.Горно Ботево

STZAGORA.NET

Няма данни причина за наводнението да е разположеният над селото яз."Колена".

Със заповед на областния управител Недялко Недялков се сформира междуведомствена комисия от представители на Областна администрация, община Стара Загора и ОУ ПБЗН за обследване и установяване на причината за наводнените около 20 къщи и дворове в с. Горно Ботево, община Стара Загора.

Комисията ще направи проверка утре, 10 май, от 10.30 ч. в с. Горно Ботево и ще излезе с предложение за решаване на кризисната ситуация,съобщиха от пресцентъра на Областната управа.

Вчера вечерта лично областният управител Недялко Недялков след сигнал на гражданин извърши инспекция с представители на ОУ ПБЗН на близкия яз. “Колена”. Установено е, че преливникът на язовира работи нормално и няма опасност за населението на близките селища.

Най-вероятната причина за наводнението на къщи и дворни места в северната част на с. Горно Ботево е в падналия обилен дъжд късно следобед вчера, около 60 литра на квадратен метър.

Според кмета на селото Иванка Атанасова проблемът с наводнените къщи е следствие на затлачени канали и замърсени канавки.
*vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн