Старeйшина се извини в съда

STZAGORA.NET

Борис Боричев

Общинският съветник от БСП Борис Боричев и бившият зам.-кмет на община Стара Загора Велизар Балабанов сключиха днес в Старозагорския окръжен съд споразумение, с което сложиха край на дело за клевета. Боричев се задължава да плати 4000 лева обезщетение за причиненото неудобство и нанесените морални щети на Балабанов, както и да заплати разноските по делото в размер на 500 лв.

Настоящият старейшина от ОбС-Стара Загора Борис Боричев направи изявление пред съдебния състав, което гласеше: “Съжалявам и се извинявам на господин Балабанов, че говорих неща, които не бях проверил и не бях сигурен в истинността им.”

Припомняме, че Старозагорският районен съд призна Боричев за виновен по делото за клевета, образувано по тъжба на бившия зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов. Съдът му определи глоба от 8000 лв., които да заплати на Балабанов, както и разноските по делото.

Според тъжбата клеветите били изречени от Борис Боричев по време на заседание на Постоянната комисия по спорт в Общински съвет – Стара Загора, през февруари миналата година. Пред колегите си Боричев заявил, че Балабанов не изпълнява служебните си задължения, ако гражданите не носят в джоба си по 10 000 лв., и че бил уредил на брат си правото да строи сграда върху зелена площ в Стара Загора. По време на заседанията по делото бяха разпитани представители на политически партии, на местния парламент и на общинската администрация.

След година и нещо търкане на съдебните скамейки, поредното дело с участието на общински съветник беше финализирано. Припомняме, че в предходните две години по дела за клевета през Темида минаха общо пет старейшини от Общинския съвет в Стара Загора. Освен Боричев “на ринга” бяха Светломир Желязков (“Нова сила”) срещу Кристиян Петков (ВМРО) и Георги Трендафилов (“Нова сила”) срещу Михаил Михайлов (“Атака”). Отделно друг общински съветник от Стара Загора беше осъден за фалшифициране на документи и съдебното решение стана повод да бъде отстранен от местния парламент.

Жанета ДЕЯНОВА
*crl

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн