Позиция: Децентрализация – не само на административните структури!

STZAGORA.NET
Поради капиталното значение на мнението на нашия читател Иванов (sd_cogito@yahoo.com), публикувано като коментар под позицията на журналистката Таня Иванова “Енергетиката – в Стара Загора”, обособяваме текста му под самостоятелно заглавие:

Отдавна София вече не е столица, нито главен промишлен център на България, а нещо като всеяден кош. Ето защо правителството трябва да използва и други лостове за децентрализация по нива и направления.

Няколко идеи за размисъл, защото са лесно реализуеми и Стара Загора трябва да намери съмишленици-лобисти в пакет с други градове:

Пример 1: Учените от Селскостопанската академия искат пари? ОК.
Световноизвестен факт е, че от много години Селскостопанската академия прави опити за сортово разнообразие и плодоносна рекултивация на жълтите павета. Господин Дянков, дай им пари под условие, ако заедно с парите и по конкретни проекти целево парите отидат в Сливо поле, Стара Загора, Садово, в Казанлък, Плевен, Добрич и т.н.

Пример 2: Учените от направление Космос, Слънце и т.н. искат пари? ОК. Ами по същия принцип! Пари да – ако отидат в Смолян и в Стара Загора. Ако не направят нищо, поне ще пазят базата от разграбване и обезкостяване…

Учените, а и администраторите в сектори енергетика, минно дело, металургия: След като навремето бащите на повечето сегашни учени-синчета с лъжи построиха до гъ*а си в София Кремиковци, а и НЕК и какво ли не – сега да дойдат да доказват себе си в Стара Загора (“Марица-изток”), в Кърджали и т.н.

Пък и в София едни гори…

Звучи радикално? Защо не?!

И още, и още…
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн