Баскетболистите на Берое се завръщат от международен турнир по баскетбол в Мароко

STZAGORA.NET

С официална церемония за награждаване на победителите завърши международния приятелски турнир по баскетбол в мароканския град Ал Хосейма, в който участваха и баскетболнистите на Берое – Стара Загора. Всички отбори получиха купи и паметни плакети на тържествена приятелска вечеря, дадена от организаторите в хотел „Мира палас“, на брега на Средиземно море. Състезатели от различни националности и придружаващите ги делегации имаха възможност да прекарат заедно приятни минути, опитвайки ястия от местната кухня, обсъждайки общи теми за разговор. В приветствията си собственикът и треньорът на местния баскетболен клуб подчертаха, че този турнир не се организира само заради победителите, или заради самия спорт, а заради контактите, които се създават и връзките, които те изграждат между Африканския континент и Европа. По думите им, там, където политиците се провалят, успява спортът.

Турнирът продължи 5 дни, в него участваха 6 отбора, като организацията и издръжката им бяха поети изцяло от домакините.

Треньорски указания по време на победния мач на "Берое" с "Ал Саад".

На финала местният отбор „Шабаб Риф Ал Хосейма“ надигра отбора на Катар „Ал Саад“, който загуби от „Берое“ в първия си мач от турнира. На трето място се класира отборът на ОКК – Белград, който успя да надиграе баскетболистите от „Африкана“, Тунис, които останаха четвърти. На пето място се класира тимът на Берое, като шести останаха играчите на „АСС-Сале“ от Рабат.

Според треньора Георги Младенов „Берое“ е попаднал в по-тежката група, в която имаше за съперник и тима на домакините, но въпреки това отборът, с двама нови състезатели в състава си, е показал дух в първия си опит на международен терен.

Във вторник, 1 май, баскетболистите на „Берое“ се завръщат с редовен полет на Луфтханза от Казабланка през Франкфурт и кацат в 12.50 на летище София.
*

сподели бутон

1 коментар on “Баскетболистите на Берое се завръщат от международен турнир по баскетбол в Мароко”

  • konstantin wrote on 4 май, 2012, 23:14

    Ot koga provala se nari4a uspeh? Za kakvo hodiha v Maroko dvamata sarbi, trenirali s otbora samo vednaj? I kolko struvaha te na otbora finansovo?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн