В петък старозагорските приятели на домашни любимци ще почетат Карамелка

STZAGORA.NET
Природозащитниците и приятелите на домашни любимци в Стара Загора ще отбележат утре, 27 април, две година от смъртта на кучето Карамелка. Животното, което имаше славата на меломан No 1 в Града на липите и присъстваше на всички градски тържества, тактувайки на всяка мелодия, почина на тази дата през 2010 г., а у неговите приятели остана съмнението, че е било отровено. От своя страна тогава директорът на старозагорския зоопарк д-р Радослав Михайлов категорично отрече тези твърдения.

За тъжния повод старозагорските приятели на домашните любимци ще издадат за втори път нарочен некролог, посветен на Карамелка. В него отново с тъга ще кажат: “Спи спокойно своя вечен сън, далеч от хорскатa ненавист!”

Припомняме, че в момента природозащитниците и пострадали от бездомните псета и нападенията им над невинни деца и възрастни водят горещ обществен дебат. А докато той тече, броят на бездомните кучета расте…

Георги ГЕРЕНОВ
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн