Професионализъм и навременни действия е показала през 2011 г. старозагорската полиция, отчете зам.-министър на МВР

STZAGORA.NET

В присъствието на зам.-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев и директора на Главна дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» – главен комисар Николай Николов, бе проведен годишният анализ на дейността на ОДМВР–Стара Загора за 2011 година.

Зам.-министър Георгиев даде висока оценка за работата на полицейските служители, като изрази положителните си очаквания от пилотния модел, стартирал в малките населени места в Старозагорски регион, при който доброволни граждански патрули на ротационен принцип, използвайки «гореща връзка» с полицията, сигнализират за осъществяване на различни престъпни посегателства както спрямо личността, така и спрямо имуществото на гражданите. Според зам.-министър Георгиев прилагането на този пилотен проект е практически израз на модела «Полицията в близост до обществото».

Пред ръководството на ОДМВР–Стара Загора бяха изведени приоритетите в работата на полицейските служители, сред които:

- противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред;
- противодействие на организираната престъпност;
- превантивни дейности в сферата на пътната безопасност и свеждане до минимум на броя на тежките пътни инциденти;
- повишаване на ефективността и подобряване модела на разследване с цел постигане бързина и високо качество на досъдебното производство.

Зам.-министър Димитър Георгиев благодари на директора на ОДМВР–Стара Загора комисар Алекси Алексиев за професионализма и навременните действия на полицейските служители, показани през изтеклата 2011 година, като изрази надеждата си завоюваното до момента доверие сред обществеността в старозагорския регион да бъде защитено чрез продължаване на работата по неутрализиране на организираната престъпност, посегателствата срещу собствеността и икономическите престъпления.

Директорът на Главна Дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» – главен комисар Николай Николов изтъкна, че територията, обслужвана от Старозагорската противопожарна служба е на пето място в националната класация по брой на излизанията на пожарните и аварийно-спасителни екипи и на четвърто по брой на пожарите.

За по-ефективната работа в региона с изключително голяма концентрация на промишлени обекти освен доброто взаимодействие с органите на местната и централна власт и нестопанските организации, е необходимо: прецизно планиране на дейностите и премахване на предпоставките за евентуални инциденти, ограничаване на причините за подобни инциденти, както и адекватна и координирана реакция за ликвидиране на рисковите ситуации. Гл.комисар Николов благодари на служителите в Областна дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» – Стара Загора за показаните до момента резултати, като пожела професионализмът и себеотрицанието на старозагорските огнеборци да продължат да са на високо ниво и през настоящата 2012-та година.
*

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн