В Черганово се проведе среща по строителството на фотоволтаичния парк

STZAGORA.NET
Черганово е едно от трите населени места заедно с Ясеново и Голямо Дряново на територията на община Казанлък, в чиито землища ще бъде изграден фотоволтоичен парк. Общинските съветници Мария Гинева и Валентин Кралев се срещнаха с жителите на населеното място през миналата седмица, в резултат на което снощи бе проведена втора среща с тях с участието на кмета на общна Казанлък Галина Стоянова и управителя на немско-българското дружество ВCI ООД, осъществяващо инвестиционния проект, Недко Младенов.

Основните въпроси, които бяха дискутирани, бяха свързани с урегулирането на имотите. Управителят на дружеството пое ангажимент да бъдат подкрепяни инициативи на кметството и жителите на населеното място, като тази неделя ще подпомогне с транспорт извозването на отпадъци при почистването на селото. Недко Младенов се ангажира също дружеството да извърши почистване на подлеза, през който преминава пътят, свързващ Черганово с главния път Стара Загора-Казанлък.

Стана ясно също, че 300 хил. лв., които с решение на ОбС трябваше да бъдат предоставени на трите населени места, където фирмата инвеститор ще изгражда своите обекти, са били разходвани още от предходния мандат.

Иначе, както обеща BCI, за новите работни места се наемат хора от населеното място.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн