Професионалната гимназия по електротехника чества 50-годишен юбилей

STZAGORA.NET
Областният управител Недялко Недялков ще присъства тази вечер на празничния концерт по повод 50-годишния юбилей на Професионална гимназия по електротехника „Г.С.Раковски” в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Тържеството ще започне в 17.30 ч. в Държавна опера Стара Загора.

Областният управител е бивш възпитаник на училището, което е създадено през 1962 г. с възникването на комплекс „Марица изток” и е осигурявало специалисти не само за най-голямото минно добивно дружество в България, но и за всички сфери на индустриалното производство.

Училището подготвя кадри, които осигуряват производството, преноса, разпределението и консумацията на ел.енергия. За тези 50 години са се дипломирали общо 8 670 ученици.

В поздравителния си адрес до екипа на Професионалната гимназия по електротехника областният управител подчертава, че юбилеят на гимназията е доказателство за последователност и всеотдайност към бъдещето на област Стара Загора и пожелава на училището да бъде силно, устойчиво, да ражда подготвени хора за важните за областта отрасли като енергетиката и промишлеността.
*

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн