Маратон на четенето започва в Стара Загора

STZAGORA.NET
Община Стара Загора е съорганизатор на маратона „Четяща Стара Загора”, който ще се проведе на 23 април 2012 г. (понеделник) от 8:00 до 20:00 часа с подкрепата на културните и образователните институции в града, и местните медии. Участието в него е доброволно, съобщиха от пресцентъра на общината.

Библиотека „Родина” предлага настоящото издание на маратона да премине под наслов „Стара Загора чете Алиса”. Идеята е в рамките на деня на градски хепънинг да се прочете щафетно любимият на малки и големи роман на Луис Карол „Алиса в Страната на чудесата”.

Библиотека „Родина” и Община Стара Загора канят всички училища, културни институти, читалища и неправителствени организации, съюзи, клубове, медии и редакции; малки и големи фирми; поети и писатели, журналисти, художници, артисти, учени и граждани да се включат със свои представители в прочита на Алиса. Дайте свобода на въображението си и в съпътстващите инициативи и във вашите авторски прояви – дискусии, конкурси, прожекции на филми и презентации…

Библиотека „Родина” за седма поредна година организира Маратона на четенето, който е посветен на Международния ден на детската книга – 2 април, и на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. Празникът се чества от 1996 г. по инициатива на ЮНЕСКО като признание за ключовата роля на четенето и образованието за развитието на личността. Датата не е избрана случайно – това е рожденият ден на Шекспир и датата на смъртта на Шекспир и Сервантес.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн