Масов уличен крос на 21 април ще докаже, че Стара Загора е най-спортният град

STZAGORA.NET

На 18 април (сряда) от 11.00 ч. в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на организаторите на благотворително масово бягане „Стара Загора, най-спортният град в България”.

Поводът е, че за пръв път в Стара Загора на 21 април ще се проведе благотворително масово бягане „Стара Загора, най-спортният град в България” със специалното участие на изгряващата музикална звезда Рафи Бохосян, победител в първия X Factor България.

Организаторите канят всички ученици, имащи възможност, да се включат в инициативата.

Организатори на събитието са Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд, Спортен клуб по лека атлетика “Берое” и Българско училище за политика „Димитър Паница”.

Инициативата се провежда с подкрепата и съдействието на кмета на Община Стара Загора – г-н Живко Тодоров.

Благотворителното масово бягане ще протече при следната организация:

Регистрация: 12:00 ч. до 15:45 ч.

Начало: 16:00 часа

Старт/Финал: пред Община Стара Загора

Маршрутът на масовото бягане е: бул. „Цар Симеон Велики”, бул. „Руски”, ул. „Гурко”, ул. Отец Паисий”, бул. „Цар Симеон Велики”.

Определеното трасе покрива разстояние от километър и половина и не изисква специална подготовка.

Минимална такса участие – 2 лв.

Максимална такса – без ограничение.

При регистрацията всеки участник получава състезателен номер и силиконова гривна с надпис „АЗ ОБИЧАМ СТАРА ЗАГОРА”, а всички финиширали – бутилка освежителна напитка и вафла.

Награди ще бъдат раздадени за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-масово участие.

Набраните средства са за изграждането на фитнес на открито на ъгъла на ул. „Петър Парчевич” и ул. „Ген. Гурко”. Фитнесът на открито включва различни спортни уреди, които са подходящи за хора от всички възрасти, включително и за хора с увреждания. Площадката е добра алтернатива за младежите, както и за хора, за които залите по една или друга причина са недостъпни.

За допълнителна информация, и предварителни групови регистрации връзката с организаторите е на тел. 042/602 155, e-mail: office@fund-sz.org или на адрес: Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев” 14, както и чрез сайта на инициативата – www.fund-sz.org/sportna-zagora или Facebook http://www.facebook.com/SportnaZagora
*

spodelime.com

1 коментар on “Масов уличен крос на 21 април ще докаже, че Стара Загора е най-спортният град”

  • BEROE wrote on 17 април, 2012, 20:13

    ESTESTVENO ! SAMO BEROE ! 


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн