Над 160 души потърсиха “Спешна помощ” по празниците

STZAGORA.NET
Над 160 души с различни оплаквания са минали през “Спешно приемно отделение” към Многопрофилната болница “Проф.д-р Стоян Киркович” в Стара Загора в периода между 13 и 16 април. По информация на завеждащия отделението д-р Милена Василева, първите три дни са били сравнително спокойни, но през последния са зачестили случаите на хора с кардиологични проблеми. “Броят им надхвърли 15, а двама са приети до момента с инфаркт. Обяснявам си го с нарушените диети, с многото емоции, с преяжданията, които пречат на хранителния баланс на хората със здравословни проблеми. А при всеки пациент причините са строго индивидуални”, коментира д-р Василева. По нейна информация не е имало завишен брой на хора с алкохолни натравяния, които са сред обичайните по време на по-дългите празници.

В следобедните часове вчера е прието дете с леко комоцио. След направения преглед то е насочено към Oтделението по неврохирургия. Казва се Мартин, на 10 години, от Свиленград. Оставен за кратко време без надзор от близките си в спрения на платното автомобил, той излязъл внезапно на пътя и е бил ударен от преминаващ лек автомобил “Фолксваген Пасат” със софийска регистрация. От “Спешно” уточниха, че момчето е без опасност за живота.

Добрина СЛАВОВА
*enl

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн