“КонтурГлобал” ще помага за почистването на р. Соколица

STZAGORA.NET
Ръководството на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица-изток 3″ ще съдейства за почистването на коритото на река Соколица, съобщи кметът на гълъбовското село Обручище Илия Марков. Жителите му са потърпевши от натрупването на наноси и преливането на реката, което в началото на февруари стана причина за наводнението на много къщи и дворове.

“Преди празниците разговаряхме с директора на централата Куинто ди Фернандо. Договорихме се да се направи една работна група, в която ще влязат представители на община Гълъбово, на Областната администрация и на централата. Така ще се определят рисковите участъци на реката и ще започне почистването им”, поясни кметът. От централата, както и от другите големи предприятия в региона, помогнаха и при разчистването след наводнението и възстановяването на дигата.

Поройните дъждове повредиха и два моста и връзката между кварталите на селото беше нарушена. Възстановяването от последното наводнение върви бавно и жителите на Обручище се молят да няма нови бедствия.
(СН)
*enl

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн