Стартира Купата на БФБаскетбол в Стара Загора

www.beroebasket.com/STZAGORA.NET

Домакините от “Берое” – с благотворителен търг в подкрепа на журналиста Рачо Колев

Днес в 17.00 с мача “Овъргаз Home Line”–”Академик” Благоевград започва турнирът за Купата на БФБаскетбол в Стара Загора. По късно в 19.15 домакинът “Берое” ще посрещне “Академик” от Пловдив. Веднага пък след футболната среща “Берое”–”Монтана” два автобуса ще тръгнат от стадиона към спортната зала в Стара Загора, за да транспортират всички привърженици на зелено-белите, желаещи да дерат гърла за баскетболистите.

„За мен лично се очертават много интересни срещи още на полуфиналите, да не говорим за финалите – сподели изпълнителният директор на баскетболния “Берое” Васил Кифев. – Отборите са с изравнени възможности и всякакви прогнози са излишни. На теория ние сме фаворити, но мачовете в турнири като тези за Купата имат различен психологичен заряд и могат да завършат изненадващо за всеки. Все пак играем у дома и се надявам фенове на “Берое” да бъдат 6-ти играч на игрището, за да оставим трофея в Стара Загора. Използвам случая да обявя, че баскетболистите на “Берое” ще участват в турнирните мачове и с благотворителна цел. Състезателите ни ще излязат да загряват в тениски с ликовете на капитана на националния отбор по футбол Стилиян Петров и журналиста Рачо Колев. Ние изразяваме пълна безрезервна подкрепа в борбата им за оздравяване, както и на всички хора, страдащи от този род заболявания. Идеята е след турнира проведем търг за продажба на тениските, като със средствата благотворително ще се включим в кампанията „да подкрепим Рачо да оздравее“. Аз не очаквам чудеса, но и малкото, което успеем да направим, ще бъде от сърце!“

Утре (9 април, понеделник) са финалите отново от 17.00 и 19.15, като в залата са потвърдили присъствие заместник-министърът на спорта Иван Ценов, областният управител Недялко Недялков, както и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, без чието лично съдействие баскетболистите на “Берое” едва ли биха спечелили домакинството на турнира.


*gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн