Стара Загора е домакин на най-стария турнир по карате у нас за купа “Верея”

STZAGORA.NET

Стара Загора отново е домакин на първия и най-стар турнир по карате у нас, който не е прекъсван от 1989 г. досега. Общо 65 състезатели от 20 отбора от цялата страна участват в Националното първенство по карате за купа „Верея”. Негов създател е един от основателите на този спорт у нас сенсей Асен Асенов, член на УС на Българска Карате Киокушин Федерация (БККФ), който понастоящем е гл. експерт „Спортни дейности в Община Стара Загора (вдясно на втората снимка – с микрофона).

Той присъства на откриването днес в зала „Берое”, заедно със зам.-кмета Иванка Сотирова. „За ръководството на Община Стара Загора е голяма чест, че отново сме домакини на това първенство. Уверявам ви, че в лицето на кмета Живко Тодоров всички спортове имат подкрепа, но в спортната йерархия карате киокушин се ползва с особено уважение. Пожелавам ви успешни битки и всички да се чувствате добре в Стара Загора”, обърна се към участниците Сотирова. Тя поздрави за организацията новия председател на домакините от СК „Аскен” сенсей Анелия Асенова (вляво на втората снимка).

На откриването в зала „Берое” днес присъстваха още изпълнителният директор на БККФ Стоян Димов и Тихомир Атанасов, член на УС.

Организатори на първенството, което се провежда за 23-ти път, са Община Стара Загора, и БККФ. Има предложение от 2013 г. турнирът за купа „Верея” да стане международен.

*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн