За четвърти път Стара Загора е домакин на Международен турнир по борба за кадети „Динко Петров”

STZAGORA.NET

Община Стара Загора е съорганизатор на Международния турнир по свободна и класическа борба за кадети „Динко Петров”, в който участват национални състезатели от над 20 големи клуба от страната, както и гости от Русия САЩ, Турция, Македония, Косово и Турция.

Кметът Живко Тодоров приветства младите участници в четвъртото издание на турнира, който се провежда в Общинската спортна зала в Стара Загора (Зала ДЗУ). „Стара Загора е спортен град, успехите на борбата са многобройни. Пожелавам ви да следвате примера на нашите изтъкнати състезатели Явор Янакиев и Христо Маринов, да имате техните успехи – обърна се той към младите състезатели. – На вас и вашите треньори даваме уверение, че имате нашата подкрепа, че ще продължим да развиваме борбата в Стара Загора, както и да работим за развитието на спортните бази”, увери Тодоров.

Той получи почетен мемориален плакет на Българската федерация по борба за принос към развитието на борбата в региона. Благодарности за уважението и почитта към паметта на Динко Петров изрази неговата съпруга.

За първи път в турнира в две категории – 67 и 44 кг, се изявяват и жени. Сред тях са и националките от „Берое” Веселка Тенева и Даяна Стойчева.

Голямата атракция на турнира се очаква да бъде тристранната среща Русия–САЩ СК„Берое”, която ще се проведе утре от 14.00 в залата по борба на ул. „Ген. Столетов” – ГПЧЕ „Р. Ролан”.

Ще бъдат раздадени много купи и медали, ще бъде връчен приз „Динко Петров” – за най-добро представяне, както и купи – за най-техничен и за най-резултатен състезател.

В откриването участваха председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов, областният управител Недялко Недялков, Асен Асенов – гл. експерт „Спортни дейности” в общината, председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, треньорът и международен съдия Димо Христов и др.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн